Panairi “EQGJ Albania” me bizneset e Qarkut Fier

Në kuadër të projektit, “EQGj@Albania”, më 17 shtator u zhvillua në qytetin e Fierit Panairi “EQGJ Albania” me bizneset e Qarkut Fier. Ky panair ishte aktiviteti final i projektit të financuar nga Lëviz Albania dhe zbatuar nga  Forumi Shqiptar Social Ekonomik, ASET dhe Qendra “Gruaja, Mjedisi, Komuniteti, Harmonizuar per Zhvillim”, me mbështetjen e Bashkisë Fier. Si një nxitje konkrete për promovimin e një modeli të ri biznesi pa cënuar mjedisin dhe ekonominë, panairi pasqyroi evolimin e aktiviteteve prodhuese dhe zhvilluese në rajonin e Fierit edhe duke përfshirë risitë ekologjike në investimet afatgjata.  Panairi, që është një prej të shumtat aktivitete të kryera deri tani me focus promovimin e Ekonomisë Qarkulluese dhe të Gjelbërnë, arriti të informojë, promovojë dhe nxisë bizneset dhe pushtetin vendor (me të cilin arritëm të siguronim mbështetjen e eventit), për të menduar më tepër lidhur me aplikimin e EQGj, me krijimin e lehtësirave jo vetëm fiskal. 

Organizimi i panairit u pasqyrua nga dy mediat locale në Fier (Tv Apollon dhe Tv Kombi), si dhe nga disa media online (portale informative) përfshirë dhe faqen zyrtare të shoqatës së gazetarëve. (link-et sa më poshtë vijon).

https://www.facebook.com/shoqata.gazetarve/posts/1039425519970161 

https://apollon.tv/fier-zhvillohet-panairi-per-promovimin-e-ekonomise-qarkulluese-dhe-te-gjelber/

http://fierisot.com/fier-shoqeria-civile-ne-mbrojtje-te-mjedisit-model-i-ri-te-berit-biznes-pa-cenuar-mjedisin-dhe-ekonomine/

https://www.facebook.com/331205060471/posts/10165869087180472/

https://www.facebook.com/FieriSotCom/posts/828777791060810

Me fokus panairin, por dhe qëllimin e projektit u prodhua një sport promovues i cili përfshiu nismën dhe qëllimin e projektit, për të cilin u punua disa ditë për filmimin në terren, përfshirë në cdo biznes të identifikuar që aplikon ose është me orientimin drejt EQGJ-së dhe pranoi të ishte pjesë e spotit dhe më pas me seleksionimin e pamjeve dhe montimin e tyre deri në produktin final.

Në panair morrën pjesë:

• 10 biznese te cilat aplikojne dhe kane potencial te aplikojne parimet e EQGj ne Qarkun Fier 

• Zyra lokale (Fier) promovuese e turizmit dhe agrokulturës;• Qendra multifunksionale Horizont (PAK);• Dy shkolla profesionale me fokus zhvillimin e kulinarisë dhe agroturizmit; 

U prodhuan:

•  banera vizibliteti per panairin

• fletëpalosje që iu shpërndanë vizitorëve të panairit dhe bizneseve pjesëmarrëve në stendat e tyre;

• stilolapsa në kuadër të projektit me logot e donatorëve dhe implementuesve; 

• Postera të përsonalizuar për cdo biznes/pjesëmarrës në panair;